Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ της Samsung στην Γαλλική Sigfox

Η Samsung επέλεξε να συμμετέχει στο νέο κύκλο χρηματοδότησης της Γαλλικής Sigfox, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν συμμετείχαν επίσης οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι Telefonica, SK Telecom και NTT DOCOMO, καθώς επίσης και οι βιομηχανικοί κολοσσοί Engie, Air Liquide και Eutelsat.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111000oportunities (1)Όσο για το ποσό που επένδυσε η Νοτιοκορεατική εταιρεία, δεν έγινε γνωστό. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως η startup ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και στρατηγική σε ότι έχει να κάνει με την διαδικασία της άντλησης χρηματοδότησης. Έτσι, λοιπόν, αντί να κάνει pitch σε εταιρείες venture capitals, επέλεξε να συνεργαστεί απευθείας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και μεγάλες εισηγμένες εταιρείες, προσφέροντάς τους μια επενδυτική ευκαιρία.

Η Γαλλική εταιρεία αναπτύσσει ένα χαμηλού κόστους, εναλλακτικό κυψελοειδές δίκτυο που με τη σειρά του θα αφορά σε συνδεδεμένα αντικείμενα. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπει σε μικρά διασυνδεδεμένα αντικείμενα να “συνομιλούν” με τον server της Sigfox κάνοντας χρήση μιας εξαιρετικά μικρής μπαταρίας και ιδιαίτερα φτηνού hardware!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις