Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IBM: «Φρένο» στις προσλήψεις εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης

Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα χαθούν περίπου 7.800 θέσεις εργασίας

«Φρένο» στις προσλήψεις για θέσεις εργασίας που θα μπορούσε να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) βάζει η International Business Machines (IBM), σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg, ο CEO της εταιρείας, Αρβίντ Κρίσνα. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα χαθούν περίπου 7.800 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αντικατασταθούν από την AI.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Κρίσνα οι προσλήψεις ειδικά σε λειτουργίες back-office, όπως το ανθρώπινο δυναμικό, θα ανασταλούν ή θα επιβραδυνθούν. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 30% των θέσεων εργασίας που δεν σχετίζονται άμεσα με πελάτες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη και από αυτοματισμούς στα επόμενα πέντε χρόνια.

Την ίδια ώρα, η μείωση των θέσεων εργασίας στην IBM θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μη αντικατάσταση εργαζομένων που αποχώρησαν για διάφορους λόγους, όπως ανέφερε ο Κρίσνα.

Οι εξελίξεις στην IBM έρχονται σε μια εποχή που όλος πλανήτης μιλάει για τη ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και την επίδραση που θα έχουν αυτές την κοινωνία μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις