Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Shell: Θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία AI για την εξόρυξη πετρελαίου

Ο ενεργειακός κολοσσός προχωρά σε μία νέα συνεργασία με την εταιρεία αναλύσεων big data, SparkCognition

Σε μία νέα συνεργασία με την εταιρεία αναλύσεων big data, SparkCognition, προχωρά η Shell. Βασικός στόχος του ενεργειακού κολοσσού είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να εξερευνήσει τα βάθη των ωκεανών για κοιτάσματα πετρελαίου, καθώς και να αυξήσει την παραγωγή του.

Αναλυτικότερα, οι αλγόριθμοι της SparkCognition θα χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία και την ανάλυση ενός τεράστιου αριθμού σεισμικών δεδομένων με σκοπό να ανακαλυφθούν νέα κοιτάσματα για την Shell.

Τα συστήματα AI αναμένεται να μειώσουν δραστικά το χρόνο που χρειάζεται για να επιβεβαιωθεί κάποιο κοίτασμα από εννέα μήνες σε μόλις εννέα μέρες. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία θα παράγει υποθαλάσσιες εικόνες χρησιμοποιώντας λιγότερα σεισμικά δεδομένα από το συνηθισμένο. Επίσης, τα λιγότερα ακουστικά κύματα που θα στέλνονται για την εξερεύνηση θα βοηθήσουν στην ελάχιστη διατάραξη του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος. Όλα αυτά θα επιταχύνουν τον χρόνο διεξαγωγής των εργασιών και θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα για την Shell.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις