Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κίνα: «Καμπάνα» σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στην Ant Group του Jack Ma

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε κινεζική τεχνολογική εταιρεία

Πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. δολαρίων επέβαλε η Κίνα στη μητρική εταιρεία της Alibaba, Ant Group, η οποία ιδρύθηκε από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Jack Ma. Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο 7,12 δισ. γιουάν ή 985 εκατομμύρια δολάρια στον fintech κολοσσό, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε κινεζική τεχνολογική εταιρεία.

Με την επιβολή αυτού του προστίμου ολοκληρώνεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης αρχικής δημόσιας προσφοράς των 37 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters για τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα της Κίνας το πρόστιμο αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της καταστολής που εξαπέλυσε το Πεκίνο και εξανέμισε δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας επέβαλε πρόστιμο και στις Alipay και Tenpay, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες πληρωμών στη χώρα, ενώ παράλληλα κατάσχεσε και τα παράνομα εισοδήματά τους. Τα πρόστιμα αγγίζουν τα 415 εκατ. δολάρια και για τις δύο εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις