Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon Web Services ανακοινώνει το Amazon IoT

Aνακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου AWS re:Invent, η πλατφόρμα Amazon IoT (beta), πάνω στην οποία μπορούν να αναπτυχθούν εφαρμογές απευθυνόμενες στο οικοσύστημα του ΙοΤ.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Werner Vogels (CTO, Amazon), δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη λειτουργία Device Shadows, με την οποία μπορεί κανείς να ελέγχει απομακρυσμένα τις ΙοΤ συσκευές του, ακόμα και όταν δεν κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

AWSIoT_amazon_702336
Τη σκυτάλη πήρε ο Matt Wood (Product Strategy Manager, AWS), αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας (Device Registry, Rules Engine κα.) και τις δυνατότητες του εξελιγμένου Device Gateway, το οποίο είναι συμβατό με το πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων MQTT (MQ Telemetry Transport) – με χρέωση 5 δολάρια για κάθε 1 εκατομμύριο μηνύματα.

Η AWS θα προσφέρει ένα πλήρες «πακέτο» εργαλείων σε C και JavaScript, μία ειδική βιβλιοθήκη για ανάπτυξη σε περιβάλλον Arduino και υποστήριξη στις υπηρεσίες AWS S3, DynamoDB, Amazon Machine Learning και Lambda.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Amazon IoT δεν έγινε γνωστή αλλά μετά τις ανακοινώσεις της Microsoft στο AzureCon, την περασμένη εβδομάδα (σχετικά με την κυκλοφορία της Azure IoT Suite και την επίσημη υποστήριξη/συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας με πλατφόρμες όπως η Beaglebone, η Freescale, η Intel, η Raspberry Pi, η Resin.io, η Seeed και η Texas Instruments) είναι σίγουρο ότι θα επισπευσθεί.

Resin.io: “Μπαίνει” κορυφαίο αμερικανικό VC σε επένδυση 3 εκατ. δολ.

Είναι ολοφάνερο ότι η Amazon, η οποία εξαγόρασε πριν λίγο καιρό την startup εταιρεία 2lemetry (συλλογή και επεξεργασία IoT δεδομένων), προσπαθεί να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων – μπαίνοντας σχεδόν τελευταία σε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο τεχνολογικό οικοσύστημα, στο οποίο ήδη δραστηριοποιούνται κολοσσοί όπως η IBM και η Cisco.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις