Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί… σπάσαμε τον “κουμπαρά” για την EMC!

Ελάχιστες, μόλις, ημέρες έπειτα από την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης συμφωνίας στην ιστορία της τεχνολογίας, όταν και η Dell προχώρησε στην εξαγορά της EMC έναντι 55 δισεκατομμυρίων ευρώ (!), ο ισχυρός άνδρας της ομώνυμης εταιρείας, Michael Dell είχε την ευκαιρία να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση. Που; Στην κεντρική σκηνή του – περίφημου – Web Summit 2015, το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Dell: “Ο συνδυασμός της Dell με την EMC δημιουργεί μια πραγματικά εντυπωσιακή όσο και μοναδική στο είδος της εταιρεία, η οποία αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της σημερινής, αλλά και της μελλοντικής  παγκόσμιας ΙΤ αγοράς! Αποτελεί δε την μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα των enterprise πληροφοριακών συστημάτων”.

Πολλοί ήταν εκείνοι που επεσήμαναν το υψηλό όσο και πολλαπλής μορφής ρίσκο που δείχνει να λαμβάνει η Dell με τη συγκεκριμένη εξαγορά, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας δεν δείχνει να συμμερίζεται την εν λόγω προσέγγιση και σημείωσε: “Δεν φοβάμαι το ρίσκο. Κάθε άλλο! Μάλιστα, είμαι οπαδός της θεωρίας πως πρέπει να λαμβάνεις ρίσκα προκειμένου να αναπτύξεις την επιχείρησή σου. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία οι Dell και EMC είναι άκρως συμπληρωματικές επιχειρηματικές οντότητες. Οι δε στρατηγικοί μας συνεργάτες είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι. Ο χρόνος θα δείξει για το ορθόν της κίνησής μας ή μη… Πάντως, τα βασικά δομικά συστατικά, δηλαδή, οι servers, το storage και το λογισμικό υπάρχουν και προμηνύουν θετική κατάληξη!”.

Ο κ. Dell είχε και μια συμβουλή να δώσει στο κοινό που προερχόταν πρωτίστως από startups, δίχως να λείπουν και αρκετοί entrepreneurs, στην ασφυκτικά γεμάτη κεντρική αίθουσα του Web Summit 2015: “Μην φοβάστε να αποτύχετε! Να είστε ατρόμητοι, άφοβοι και τολμηροί! Εάν βρείτε ένα πρόβλημα στην επιχείρησή σας, φροντίστε να το επιλύσετε το συντομότερο δυνατόν. Εάν βρείτε τρόπο να εισχωρήσετε και να λάβετε μέρος σε απαιτητικές καταστάσεις, τότε να είστε σίγουροι πως θα καταφέρετε να πετύχετε πολλά περισσότερα, ακόμη και από όσα φανταζόσασταν!”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις