Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ashton Kutcher επενδύει στην εφαρμογή Moovit

Ένα αδιευκρίνιστο ποσό έλαβε ως χρηματοδότηση από την Sound Ventures, την οποία έχουν συν-ιδρύσει ο γνωστός Χολιγουντιανός αστέρας Ashton Kutcher και ο Guy Oseary μάνατζερ ταλέντων για τους U2 και την Μαντόνα, η εφαρμογή μεταφορών Moovit.

MoovitAPP_Logo_702_336
Η Moovit αναμένεται να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξή της σε πολλά υποσχόμενες αγορές, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία. Η Moovit βασίζεται στα crowd-sourced δεδομένα που απορρέουν από την κοινότητα των 20.000 editors, οι οποίοι με τη σειρά τους παρέχουν “ζωντανά” στοιχεία και δεδομένα αναφορικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι ακριβείς ώρες άφιξης και αναχώρησης λεωφορείων και τραίνων.

Αυτή τη στιγμή, η Moovit ανταγωνίζεται άμεσα τα Google Maps χάρη στους 30 εκατ. χρήστες που βρίσκονται σε κάτι παραπάνω από 700 πόλεις.

Υπογραμμίζεται πως η Moovit, που λανσαρίστηκε το 20102, έχει ήδη αντλήσει χρηματοδότηση που ξεπερνά τα επίπεδα των 81 εκατ. δολαρίων, εκ μέρους εταιρειών όπως λ.χ. οι Nokia Growth Partners, BMW i Ventures, Sequoia Capital κ.ο.κ.

H ομάδα της Moovit
H ομάδα της Moovit.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις