Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρεοκόπησε η Rdio – Πούλησε περιουσιακά στοιχεία στην Pandora έναντι 75 εκατ. δολ.

Η εταιρεία streaming μουσικής Rdio υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας, ενώ ταυτόχρονα προέβη στην πώληση βασικών περιουσιακών στοιχείων της (τεχνολογία και πνευματική ιδιοκτησία) στην Pandora έναντι 75 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως η Rdio, που ιδρύθηκε το 2008, αποτέλεσε το πρώτο “κύμα” των παρόχων online streaming μουσικής προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερες από 100 χώρες, αξιοποιώντας έναν μουσικό κατάλογο που απαρτιζόταν από 12 εκατ. τραγούδια.

Κι ενώ οι υπηρεσίες της Rdio θεωρούνταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές όσο και πλήρεις, εντούτοις όμως δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς συγκρινόμενο απέναντι στους βασικούς της ανταγωνιστές, όπως λ.χ. την Spotify, ενώ με την ανάδειξη των Apple Music και YouTube Music φέτος, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την εταιρεία.

Τέλος, σημειώνεται πως η Rdio είχε καταφέρει να αντλήσει συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 125,7 εκατ. δολ. σε κάτι παραπάνω από 7 γύρους χρηματοδότησης από εταιρείες, όπως λ.χ. τις Mangrove Capital Partners, Atomico, Skype, Janus Friis κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις