Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου οι προτάσεις για το βραβείο Καρλομάγνος

Μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν σχεδιάσει έργα, με σκοπό να προαγάγουν την κατανόηση μεταξύ ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Τα βραβευθέντα έργα θα πρέπει να λειτουργούν ως πρότυπα για νέους που ζουν στην Ευρώπη και να παράσχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μια κοινότητα.

Τα τρία βραβευθέντα έργα (τα οποία θα επιλεχθούν από 28 έργα που έχουν οριστεί από εθνικές κριτικές επιτροπές στα επιμέρους κράτη μέλη της ΕΕ) θα βραβευτούν με 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί τους θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, το φθινόπωρο του 2016.

Η επιλογή των 28 έργων από τις εθνικές κριτικές επιτροπές θα γίνει στις 11 Μαρτίου 2016. Η επιλογή των τριών έργων που θα βραβευτούν από την Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή θα γίνει 7 Απριλίου 2016. Τέλος, η τελετή απονομής θα γίνει στο Άαχεν στις 3 Μαΐου 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις