Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2,7 εκατ. δολ. Series A χρηματοδότηση για ευρωπαϊκή εταιρεία καταμέτρησης ενέργειας

Η Smappee έχει την έδρα της στο Βέλγιο και δραστηριοποιείται στο χώρο των έξυπνων μετρητών ελέγχου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι αλλά και σε εταιρίες.

Ο συγκεκριμένος τομέας είναι καυτός στο ευρύτερο χώρο των IoT με πρόβλεψη για υψηλή κερδοφορία στο άμεσο μέλλον. Ίσως ο πιο γνωστός παίκτης στην αγορά είναι η αμερικανική Nest, η οποία εξαγοράστηκε από την Google to 2014 έναντι 3,2 δισ. δολ.

Η εφαρμογή της Smappee, μέσω των ειδικών καταμετρητών, έχει την ικανότητα να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την ενέργεια που καταναλώνεται αλλά και το κόστος της από διάφορες συσκευές ενώ μπορεί να καταγράψει και τυχόν παραγόμενη ενέργεια στο κτίριο. Φυσικά θα είναι εξοπλισμένη με “έξυπνες” λειτουργίες ελέγχου των ηλεκτρικών συσκευών έτσι ώστε να υπάρχει μια βέλτιστη κατανάλωση και εξοικονόμηση ενεργείας αλλά και αυτοματοποιημένες λειτουργίες όπως για παράδειγμα να φροντίζει πάντα να υπάρχει ζεστό νερό το πρωί ή το βράδυ.

Η Smappee έχει παρουσία στη Γαλλία, Ελβετία, Αυστραλία και Αμερική όπου πάει πολύ καλά ενώ η χρηματοδότηση πρώτου γύρου, στην οποία ηγήθηκαν ο CEO και ο COO της, θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων αλλά και την κάλυψη και άλλων πηγών ενέργειας όπως το φυσικό αέριο και το νερό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις