Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η τράπεζα BBVA εξαγοράζει την FinΤech τράπεζα Holvi

Για την BBVA δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, είναι μια παγκόσμια τράπεζα με καταστήματα σε 35 χώρες, 30 χιλιάδες ATM, 66 εκατομμύρια πελάτες και 137 χιλιάδες υπαλλήλους. Για την Holvi θα πρέπει να πούμε είναι μια FinTech Startup η οποία προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες online, και όχι μόνο, σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις γενικά.

Η Holvi λειτουργεί, όπως και όλες σχεδόν οι FinTech Startups, σαν εταιρεία διαχείρισης πληρωμών και έχει την άδεια της ρυθμιστικής αρχής της Φινλανδίας, κάτι σαν την δική μας Viva Payments.

Η Holvi προσφέρει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όψεως για επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσα σε λίγα λεπτά, online και φυσικά μέσω φορητών συσκευών. Παράλληλα προσφέρει εργαλεία λογιστικά, τιμολόγησης και πληρωμών, χρεωστική κάρτα Mastercard αλλά και δυνατότητα δημιουργίας e-Shop έτσι ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η BBVA επενδύει συστηματικά στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο FinTech σε επίπεδο B2C και B2B μια συμμετέχει ή έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως η Atom Bank, Spring Studio, Madiva Soluciones, Simple Bank ενώ συμμετέχει στο επενδυτικό κεφάλαιο Propel το οποίο εστιάζει στο FinTech.

Σημειώνεται, τέλος ότι η Holvi θα παραμείνει αυτόνομη μετά την εξαγορά και θα προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις