Η Rivian, ο αμερικανικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της Also, Inc., η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη λύσεων μικροκινητικότητας. Η Rivian θα διατηρήσει μια σημαντική μειοψηφική ιδιοκτησία στο νέο εγχείρημα, σηματοδοτώντας μια στρατηγική στροφή για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για μικρές, ηλεκτρικές επιλογές μεταφοράς.
Το πρόγραμμα μικροκινητικότητας, που αναπτύχθηκε αρχικά σε λειτουργία stealth, στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Rivian στο λογισμικό, τα ηλεκτρονικά και την ηλεκτρική πρόωση για τη δημιουργία οικονομικά αποδοτικών και βελτιωμένων προϊόντων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, θα υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Also.
Ενώ η Rivian συνεχίζει να επικεντρώνεται στις βασικές δραστηριότητές της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με σχέδια να λανσάρει το μεσαίο SUV R2 από τις εγκαταστάσεις της στο Normal του Ιλινόις το πρώτο εξάμηνο του 2026, η εταιρεία αναμένει ότι η αγορά μικροκινητικότητας θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ευρύτερη μετάβαση στις ηλεκτροκίνητες μεταφορές.
Η εταιρεία προσβλέπει σε πιθανές μελλοντικές συνεργασίες με την Also, οι οποίες μπορεί να επεκταθούν στην αξιοποίηση τμημάτων του δικτύου λιανικής της Rivian.
