Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κινητικότητα και εξαγορές στα Dating Apps

Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα εντός και εκτός των εφαρμογών dating με εκατομμύρια χρήστες αλλά και μεγάλα ποσά να επενδύονται από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Οι δύο μεγάλοι παίκτες είναι το Badoo του Ρώσου Andrey Andreev και το Tinder της Match Group.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η εξαγορά της Startup Humin απο τη Tinder, πραγματοποιώντας την δεύτερη εξαγορά μετά την Tappy, την εταιρεία πίσω από μια εφαρμογή τύπου Snapchat πριν ένα έτος περίπου.

tinder_702x339

Η Humin ιδρύθηκε το 2012, έχει δεχτεί χρηματοδότηση από έναν ιδιώτη επενδυτή και έχει εστιάσει σε ένα τομέα –ιερό δισκοπότηρο– θα λέγαμε για τα dating apps: την άμεση και τοπική επικοινωνία για συνομιλία και dating. Αν και έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες εφαρμογές ωστόσο καμία δεν κατάφερε να αποκτήσει την απαραίτητη βάση χρηστών για να ξεχωρίσει.

Knock_Knock_Hero_Horizontal_702336
Η εφαρμογή Knock-Knock προσφέρει με ένα διπλό χτύπημα στην οθόνη του Smartphone άμεση σύνδεση και επικοινωνία με άλλους χρήστες που βρίσκονται στο ίδιο μέρος και χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εφαρμογή έχει ήδη αρκετή επιτυχία στα πανεπιστήμια της Αμερικής μια και εκεί λειτουργεί προς το παρόν.

Η επαφή του ιδρυτή της Humin, Ankur Jain, με τον CEO της Tinder, Sean Rad, έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην εκδήλωση Web Summit και οριστικοποιήθηκε πρόσφατα όπως προαναφέραμε. Οι ιδρυτές της Humin θα αποκτήσουν θέση στο Tinder μαζί με το προσωπικό που επιθυμεί να ακολουθήσει.
Αν η Tinder καταφέρει να ενσωματώσει πετυχημένα το Knock-Knock στην εφαρμογή της και η τοπική ανακάλυψη φίλων και ερωτικών συντρόφων γίνει αυτόματα μια μαζική λειτουργία θα αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα υπέρ της Tinder, η οποία χάνει έδαφος από τη Badoo σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με μια έρευνα της App Annie.

Baboo_702x336

Η Badoo σύμφωνα με το Techcrunch έχει εξαγοράσει τη Bumble εδώ και κάποιο καιρό. Η Bumble είναι μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα dating apps μια και οι γυναίκες έχουν το πρώτο λόγο στην επαφή. Η εφαρμογή γενικά μοιάζει πολύ στο Tinder αφού βασίζεται στη λειτουργία Swipe για θετικές και αρνητικές επιλογές.

Η βασική διαφορά με το Tinder όμως είναι ότι όταν γίνει το ταίριασμα, μόνο οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν γραπτό μήνυμα και να συνεχίσουν την επικοινωνία. Αν δεν υπάρξει μήνυμα η γυναίκα εξαφανίζεται σε 24 ώρες ενώ προσφέρεται η δυνατότητα στον άντρα να ζητήσει επέκταση του χρόνου για άλλες 24 ώρες. Επίσης προσφέρεται και μια αποκλειστικά “φιλική” αίτηση επαφής αλλά και επαφές με το ίδιο φύλλο.

Η Bumble έχει 3,5 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε 15 μήνες λειτουργίας και ένα έντονο παρασκήνιο πίσω της μια και η ιδρύτρια της εταιρείας, Witney Wolfe, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στο Tinder και έφυγε το 2014 καταθέτοντας μήνυση στον CMO της Tinder για σεξουαλική παρενόχληση και εξαναγκασμό εξόδου από την εταιρεία. Η ίδια μαζί με άλλα δυο στελέχη από το Tinder έκαναν την Bumble η οποία προς το παρόν λειτουργεί εντός ΗΠΑ.

tinder_702x

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις