Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4,5 δισ. δολ. στο δεύτερο γύρο για την κινέζικη FinTech ANT Financial

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, εκτός χρηματιστηρίου, που έχει γίνει ποτέ για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Internet.

H ANT Financial ιδρύθηκε το 2004 και είναι πίσω από την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Alipay, επίσης είναι ο επενδυτικός βραχίονας της Alibaba και του CEO της Jack Ma.

Η αξία της ANT Financial ξεπερνά τα 60 δισ. δολ. με το Alipay, ένα ανταγωνιστή του PayPal, να καλύπτει το 58% των online συναλλαγών της Κίνας με 450 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Εκτός από το Alipay έχει ένα online επενδυτικό επενδυτικό ταμείο, το Yu’e Bao, και την ιντερνετική τράπεζα MYbank.

Όπως προαναφέραμε ελέγχεται τον Jack Ma, αν και έχει αποσχιστεί από την Alibaba από το 2014, και είναι ο παροχέας πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών στα marketplace Alibaba και AliExpress.

Οι επενδυτές της χρηματοδότησης δεύτερου γύρου των 4,5 δισ. δολ. είναι οι ιδιώτες China Development Industrial Bank και Primavera Capital Group και η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Κίνας China Investment Corporation. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία διαχειρίζεται κεφάλαια 740 δισ. δολαρίων.

Οι πρόσφατες επενδύσεις της ANT Financial περιλαμβάνουν διάφορες εταιρείες στην Κίνα και την Ινδία, όπως για παράδειγμα η Postal Savings Bank of China, η China Zheshang Bank, η Paytm αλλά και η εταιρεία online παραγγελιών Ele.me.

To Alipay στην Ευρώπη

Η νέα χρηματοδότηση ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση του Alipay σχετικά με την άφιξή του στην Ευρώπη το ερχόμενο καλοκαίρι, με τα πλάνα της εταιρείας να είναι η παγκόσμια ανάπτυξη και η “σύγκρουση” με τα υπόλοιπα μεγαθήρια στην κατηγορία, PayPal και Apple Pay.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις