Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καταθέσεις στις ΗΠΑ: Starbucks – Τράπεζες σημειώσατε 1

Τα πράγματα για τις τράπεζες ομολογουμένως είναι κάπως περίεργα, η άνθιση των ηλεκτρονικών πορτοφολιών και του FinTech, αλλά και οι καταναλωτικές συνήθειες, έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο το κλασικό τραπεζικό μοντέλο. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί πελατών των Starbucks στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα χρήματα από αρκετές τράπεζες εκεί!

Η Wall Street Journal πραγματοποίησε μια έρευνα μαζί με την S&P Global Market Intelligence σχετικά με το που «ζουν» τα χρήματα στις Αμερική αυτή τη περίοδο. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν φυσικά τράπεζες και άλλες μεγάλες FinTech οντότητες.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 υπήρχαν 1,2 δισ. δολ. στους λογαριασμούς των πελατών των Starbucks τα οποία χρησιμοποιούνται για αγορές στα καταστήματα της μεγάλης αλυσίδας καφέ είτε μέσω κάρτας είτε μέσω του App για κινητά.

12 εκατομμύρια είναι τα μέλη του προγράμματος πιστότητας πελατών των Starbucks στην Αμερική με το 42% των μελών να χρησιμοποιεί την κάρτα και το 24% το App.

Να σημειώσουμε ότι τα Starbucks έχουν περισσότερες καταθέσεις από την California Republic Bancorp και την Mercantile Bank Corp μεταξύ άλλων μικρών αμερικανικών τραπεζών.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Bank of America με καταθέσεις 427 δισ. δολ, η JP Morgan Chase με 383 δισ. δολ. και η US Bancorp με 80 δισ. δολ.

Το μεγάλο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του PayPal έχει 13 δισ. δολ μετρητά, πολλά περισσότερα από την American Express με 3,3 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις