Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Debiopharm Inartis Challenge: επιλογή 4 έργων MedTech για τον τελικό

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επιλογής της Debiopharm Inartis Challenge από τις ελβετικές Debiopharm και Inartis στον χώρο της τεχνολογίας υγείας (MedTech). Η κριτική επιτροπή κατέληξε σε 4 έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοσηλευόμενων ασθενών.

Η πρόσκληση προσβλέπει στην δημιουργία πρωτότυπων έργων, και όχι εξέλιξη υπαρχόντων, στον τομέα της υγείας, πάντα με τον μεγάλο στόχο να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Κατά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία έληξε τον περασμένο Απρίλιο, ανταποκρίθηκαν 35 ομάδες. Η επιτροπή κατέληξε σε 4 έργα τα οποία έχουν στην διάθεση τους 5.000 Ελβετικά φράγκα ώστε να υλοποιήσουν μέσα σε λίγους μήνες το έργο τους ή να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προϊόν. Ο πρώτος νικητής θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο και θα λάβει 25.000 Ελβετικά φράγκα για την επιτάχυνση της υλοποίησης ή το marketing του έργου.

«Ο πλούτος και η ποικιλία των έργων δείχνουν ότι δεν υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος βελτίωσης της ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά μπορούν να διερευνηθούν πολλαπλές κατευθύνσεις για την παροχή φυσικής και ηθικής ευημερίας για τους νοσηλευόμενους», δήλωσε ο Thierry Mauvernay, CoChairman και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Debiopharm.

«Μέσω αυτής της πρόκλησης, δείξαμε ότι μπορεί να τονωθεί η καινοτομία, χρησιμοποιώντας την «συλλογική νοημοσύνη» και να απαντήσουμε σε μεγάλα θέματα τα οποία σε αυτή την περίπτωση είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών», πρόσθεσε ο Benoit Dubois, Πρόεδρος του Ιδρύματος Inartis.

Τα τέσσερα έργα που επιλέχθηκαν είναι τα εξής:

  1. The «fifth wall» από τον Alban Thomas. Πρόκειται για μια εύκαμπτη, οργανική και διασυνδεδεμένη οθόνη που θα επιτρέπει στον ασθενή να διαχειριστεί την θεραπεία του.

  1. Η διαφανής μάσκα από τον Sacha Sidjanski. Πρόκειται για μια διαφανή μάσκα που θα βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών.

  1. Φορητή ελαστομερής αντλία από τον Serge de Valliere. Στόχος αυτού του έργου είναι η επικύρωση της κλινικής χρήσης μιας φορητής ελαστομερούς αντλίας που επιτρέπει τη χορήγηση ενδοφλέβιων αντιβιοτικών εκτός ιατρείου, κάτι που θα μειώσει το χρόνο νοσηλείας.
  1. Dermintel από την Tomoko Yokoi. Πρόκειται για μια τεχνολογική πλατφόρμα με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται και να επιβλέπει την θεραπεία του μόνος του. Η εφαρμογή στοχεύει στον τομέα της δερματολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις