Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυστρία: Πρόγραμμα στήριξης Startups 185 εκατ. ευρώ!

Πρόγραμμα στήριξης για Startups ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την υλοποίησή του τον Ιανουάριο του 2017 και θα καλύπτει μια περίοδο τριών ετών.

Σύμφωνα με τον Reinhold Mitterlehner, υπουργό Επιστήμης, Έρευνας και Οικονομίας και τον Γενικό Γραμματέα του Κράτους, Harald Mahrer, η χώρα θέλει να υποστηρίξει πιο ενεργά ανθρώπους με θάρρος, καινοτόμες ιδέες και επιχειρηματικό πνεύμα.

Το πρόγραμμα αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αναμένεται να περιλαμβάνει:

  • Διευκόλυνση των πρώτων ετών. Οι καινοτόμες Startups δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν επιδοματικούς μισθούς για τους τρεις πρώτους υπαλλήλους τους και για διάστημα τριών ετών.
  • Αύξηση κατά 20 εκατομμύρια ευρώ της αρχική χρηματοδότησης – Seed από την Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft (AWS) για την ενίσχυση των Startups που εστιάζουν στην καινοτομία και στην τεχνολογία.
  • Νέες πηγές χρηματοδότησης θα διατεθούν στο Ταμείο Επιχειρηματικών Αγγέλων (Business Angel Fund) που μαζί με ιδιώτες και την Ε.Ε θα διαθέσουν 20 εκατομμύρια ευρώ για τις Startups.
  • Δημιουργία μιας νέας νομικής οντότητας,  της Mittelstandsfinanzierungsgesellschaft (MiFiG) – εταιρεία χρηματοδότησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
  • Απλοποίηση των διαδικασιών μέσω ειδικού ιστοτόπου όπου οι υποψήφιοι θα κάνουν τις αιτήσεις τους.
  • Ακαδημαϊκές υποτροφίες για μαθητές και ερευνητές με καινοτομικές ιδέες. Η χρηματοδότηση θα ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  • Νέα Startup Visa. Ο αιτών θα λαμβάνει άδεια παραμονής και εργασίας για αυτοαπασχόληση στην Αυστρία για το διάστημα ενός έτους.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της Αυστρίας έτσι ώστε η χώρα να αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις  αναδυόμενες αγορές της Ασίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με κέντρο την Βιέννη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις