Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε μια νέα υπηρεσία «concierge», με στόχο να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια «one-stop shop» υπηρεσία που θα βοηθά τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές εταιρείες να επιλέγουν την κατάλληλη τοποθεσία στην Βρετανία, να πλοηγούνται στο ρυθμιστικό πλαίσιο και να εξοικειώνονται με το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας.
Η υπηρεσία, που θα προσφέρεται δωρεάν, λειτουργεί σε συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, των ρυθμιστικών αρχών και του City of London. Η κίνηση αυτή έρχεται να απαντήσει στις φωνές των διεθνών επενδυτών που ζητούσαν ένα βρετανικό πόρο, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες, που να επιταχύνει τις επενδύσεις στο ΗΒ.
Ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών απασχολεί περίπου 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερους από τους μισούς να δραστηριοποιούνται εκτός Λονδίνου.
Η υπηρεσία «concierge» θα αξιοποιήσει δυναμικά τις χρηματοοικονομικές κοιτίδες της χώρας, όπως στο Leeds, το Liverpool και το Bristol, προβάλλοντας ευκαιρίες επένδυσης και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη υποδομών.
