Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα ευρωπαϊκά τεχνολογικά Startups στη Silicon Valley

Το Mind the Bridge και το EIT Digital ανακοίνωσαν τους φιναλίστ για τη δεύτερη έκδοση του “Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV) – το πρόγραμμα που έχει στόχο να αναδείξει τα μελλοντικά ευρωπαϊκά Startups – “unicorns” τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με σημαντικούς φορείς από τον χώρο των πωλήσεων στις ΗΠΑ και θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες και πολύτιμες συνεργασίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με στόχο τη γρήγορη εξέλιξή τους.

CEO’ s από κορυφαία ευρωπαϊκά τεχνολογικά startups έχουν προσκληθεί στο Σαν Φρανσίσκο, σε μία εβδομάδα παρουσιάσεων και συναντήσεων που θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, με την εκδήλωση European Innovation Day. Οι πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες από το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και την Αγγλία, θα βρεθούν στη Silicon Valley για να συνεργαστούν με καταξιωμένους ανθρώπους από τους χώρους του ενδιαφέροντός τους και να έρθουν σε επαφή με νέες αγορές και επιτυχημένα παραδείγματα.

Με συνολικό ποσό χρηματοδότησης τα 60 εκατ. δολ. και 1.000 άτομα ανθρώπινο δυναμικό, οι πολλά υποσχόμενες νέες εταιρείες θα καλύψουν κλάδους όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η υγεία, η ασφάλεια, η αποθήκευση.

Οι εταιρείες αυτές είναι η επιτομή της καινοτόμου ανάπτυξης-είναι οι επόμενοι TomTom, Spotify ή BlaBlaCar — και είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή τους στο SEC2SV θα ενδυναμώσει τη γέφυρα που χτίζεται μεταξύ των διαφορετικών οικοσυστημάτων, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας και για τις δύο ηπείρους”, δήλωσε ο Marko Turpeinen, Director του EIT Digitals Silicon Valley Hub.

Έχουμε ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα από startups που έχουν συμμετάσχει στο SEC2SV 2015. Για παράδειγμα, η JobandTalent (Ισπανία) κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 42 εκατ. δολ. αμέσως μετά τη συμμετοχή της και η Mosaicoon (Ιταλία) 8 εκατ. δολ.,» δήλωσε ο Marco Marinucci, CEO του Mind the Bridge. “Περιμένουμε και σε αυτόν τον κύκλο αντίστοιχα αποτελέσματα”, πρόσθεσε o CEO του Mind the Bridge.

15 Scaleups επελέγησαν να εκπροσωπήσουν το ευρωπαϊκό οικοσύστημα της Ευρώπης. Οι προδιαγραφές του διαγωνισμού SEC2SV απαιτούσαν τουλάχιστον 10 άτομα δυναμικό με 3 έτη εργασίας για κάθε εταιρεία και αύξηση μεγαλύτερη του 20% ανά έτος ως προς τα κέρδη της εταιρείας ή τον αριθμό των εργαζομένων της. Η τελική επιλογή πραγματοποιήθηκε από ομάδα επενδυτών προερχόμενη από μέλη του Startup Europe Partnership (SEP) Investors Forum και άλλους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Επιπλέον των 15 scaleups, 3 ταχεία αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υποστηριζόμενες από το EIT Digital AcceleratorΔυστυχώς φέτος δεν υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας, το 2015 στην αποστολή είχε συμμετάσχει η Prisma Electronics με το σύστημα Laros

Οι εταιρείες που επιλέχθηκαν είναι:
– ΒΕΛΓΙΟ: AWINGU (Χρηματοδότηση: 18 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 27)
– ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: FIRSTBEAT (Εργαζόμενοι: 75+).
– ΓΑΛΛΙΑ: AB TASTY (Χρηματοδότηση: 7 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 70).
– ΓΕΡΜΑΝΙΑ: MeisterLabs GmbH (Χρηματοδότηση: 550 χιλ. δολ. Εργαζόμενοι: 21).
– ΙΣΛΑΝΔΙΑ: CONTROLANT (Χρηματοδότηση: 2,5 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 24).
– ΙΤΑΛΙΑ: SHOPFULLY (Χρηματοδότηση: 22 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι 125), NEGENTIS (Χρηματοδότηση 5 εκατ. δολ.. Εργαζόμενοι 14).
– ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: ETIX EVERYWHERE (Χρηματοδότηση: 17 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 47).
– ΟΛΛΑΝΔΙΑ: SCISPORTS (Χρηματοδότηση: 1,5 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 36).
– ΡΟΥΜΑΝΙΑ: TME STUDIOS (Εργαζόμενοι: 60).
– ΣΛΟΒΕΝΙΑ: VENDOTEL (Χρηματοδότηση: 5 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 109).
– ΙΣΠΑΝΙΑ: BEBEE (Χρηματοδότηση: 6,5 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 55), KANTERON SYSTEMS (Χρηματοδότηση: 3 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 19).
– ΣΟΥΗΔΙΑ: GLEECHI (Εργαζόμενοι: 8).
– ΑΓΓΛΙΑ: MENIGA (Χρηματοδότηση: 6,5 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 100), METAIL (Χρηματοδότηση: 19,5 εκατ. δολ. Εργαζόμενοι: 47), PCA PREDICT (Χρηματοδότηση; Εργαζόμενοι: 58), STREAM TECHNOLOGIES (Εργαζόμενοι: 32)

Αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού οργανισμού ΕΙΤ Digital στο πλαίσιο του Προγράμματος “Arise Europe”, είναι το Found.ation.

scaleupgraphic

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις