Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google εναντίον Uber και Lyft;

Μια νέα υπηρεσία ανακοίνωσε επίσημα η Google μέσω της εφαρμογής Waze. Πρόκειται για μια υπηρεσία carpooling, η οποία ξεκίνησε ήδη πιλοτικά τον Μάιο αλλά για συγκεκριμένους εργαζομένους στην Bay Area του Σαν Φρανσίσκο.

Πλέον, ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης με τα άπειρα πρότζεκτ διαθέτει την υπηρεσία σε όλους τους χρήστες του Waze στο Σαν Φρανσίσκο. Αν η υπηρεσία τα καταφέρει περίφημα θα επεκταθεί και σε άλλα μέρη.

Πολλοί έσπευσαν να συγκρίνουν τη νέα υπηρεσία με το Uber και το Lyft και θεώρησαν ότι η Google της κοντράρει. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε ναι, αλλά από την άλλη, η υπηρεσία της Google απευθύνεται σε χρήστες του carpooling, δηλαδή ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια διαδρομή. Η υπηρεσία της Google δηλαδή δεν θα διαθέτει ένα στόλο από οδηγούς διαθέσιμους για παραλαβή των «πελατών». Ιδεατά, η υπηρεσία θα χρησιμοποιείται από άτομα που δουλεύουν στην ίδια εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα της εταιρείας. Η υπηρεσία προς το παρόν χρεώνει 54 σεντς ανά μίλι και η Google δεν παίρνει προμήθεια για την παροχή της. Αν και όλοι οι χρήστες του Waze θα μπορούν να εγγραφούν σαν οδηγοί, οι ενδεχόμενοι πελάτες είναι περιορισμένοι σε συγκεκριμένο αριθμών τεχνολογικών υπηρεσιών στην περιοχή. Επιπλέον, θα μπορούν να κάνουν μέχρι 2 κούρσες τη μέρα (συνήθως προς και από τη δουλειά ή τουλάχιστον αυτό θα είχαν κατά νου όταν ήρθαν με αυτή την ιδέα).

Από την άλλη, η Uber χρεώνει 5 δολάρια τη διαδρομή για carpooling, ενώ και η Lyft είχε δοκιμάσει να επωφεληθεί της υπηρεσίας χρεώνοντας 4 με 10 δολάρια τη διαδρομή. Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο αποφάσισε να διακόψει προσωρινά την υπηρεσία καθώς δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις