Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Waze σε αυτοκίνητα της Renault

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Waze η οποία θα ενσωματώσει την εφαρμογή – χάρτη – διαχείρισης της κίνησης στη πόλη σε επιλεγμένα μοντέλα.

Στο Σαλόνι του Παρισιού θα υπάρχει επίδειξη της εφαρμογής στην κεντρική οθόνη – υπολογιστή του αυτοκινήτου. Η Waze ιδρύθηκε το 2007 στο Ισραήλ και το 2013 εξαγοράστηκε από την Google, συνολικά έχει συγκεντρώσει 67 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση.

Μέχρι και σήμερα είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Smartphones και το δυνατό της σημείο είναι ότι συγκεντρώνει τις πληροφορίες κίνησης στη πόλη από τους χρήστες που τη χρησιμοποιούν και τις μεταφέρει στον χάρτη που προσφέρει. Με αυτό το τρόπο γίνεται έξυπνη δρομολόγηση με εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος από τους οδηγούς.

Παράλληλα η εφαρμογή έχει χτίσει μια μεγάλη κοινότητα γύρω της οι οποία επεμβαίνει και ενημερώνει τους χάρτες της με οποιαδήποτε μικρή η μεγάλη λεπτομέρεια. Προσφέρεται επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση με φίλους και οργάνωση των διαδρομών με το αυτοκίνητο ή των ταξιδιών, εμφανίζει τιμές βενζίνης με την Google να κάνει δοκιμές για ενσωμάτωση και υπηρεσίας ταξί στο Waze.

Βέβαια εφόσον χρησιμοποιείτε Google Maps στο αυτοκίνητο θα έχετε παρατηρήσει ότι εμφανίζει πληροφορίες κίνησης στις πόλεις, με τα δεδομένα να είναι crowdsourced και να προέρχεται από τους χρήστες που χρησιμοποιούν το Google Maps ανά πάσα στιγμή.

waze2map

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις