Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Facebook μπαίνει και επίσημα στις αγγελίες πωλήσεων στα Smartphones

Αργά ή γρήγορα το Facebook θα έμπαινε στις αγοραπωλησίες πάσης φύσεως αντικειμένων μέσα από τις σελίδες του και είναι από τις περιπτώσεις που αλλάζουν τα δεδομένα κυρίως για τον όποιο ανταγωνισμό αλλά και όλους εμάς που χρησιμοποιούμε το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο.

450 εκατομμύρια χρήστες του Facebook επισκέπτονται τις ανεξάρτητες σελίδες αγοραπωλησιών κάθε μήνα, ένα τεράστιο νούμερο απ’ όποια πλευρά και να το δεις. Μερικές μέρες πριν το Facebook ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία αγοραπωλησιών Marketplace για φορητές συσκευές.

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί προς το παρόν στα Smartphones

Ο χρήστης πατώντας το ειδικό κουμπί της υπηρεσίας, (θα εμφανιστεί εν καιρώ ανάλογα τη χώρα στην εφαρμογή) θα μπορεί να δει αντικείμενα τα οποία έχουν αναρτήσει άλλοι χρήστες προς πώληση ή να ψάξει για αυτό που θέλει. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη περιοχή αναζήτησης σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Μόλις εντοπίσει το προϊόν που τον ενδιαφέρει στέλνει ένα μήνυμα στον πωλητή και ξεκινάει η επικοινωνία για τη πώληση. Η πληρωμή και ο διακανονισμός γίνεται εκτός Facebook.

Η ανάρτηση του αντικειμένου γίνεται πάντα μέσω του Smartphone και της εφαρμογής Facebook και ξεκινά με τη φωτογράφιση του και συνεχίζει με τις πληροφορίες τιμής κ.α. Προσφέρεται η δυνατότητα ανάρτησης στο Marketplace αλλά και σε άλλες σελίδες αγοραπωλησιών εφόσον το επιθυμούμε.

Η υπηρεσία Marketplace θα είναι διαθέσιμοι στους χρήστες του Facebook άνω των 18 ετών στις Η.Π.Α. Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες τους επόμενους μήνες όπως και η πρόσβαση από το PC.

Δημοσιεύτηκε από Facebook Marketplace στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις