Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Πορτογαλία δημιουργεί fund 200+200 εκατ. ευρώ για Startups

Ταυτόχρονα με την έναρξη του Web Summit 2016 ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Antonio Costa ανακοίνωσε τη δημιουργία του κρατικού fund 200M το οποίο θα συν-επενδύσει μαζί με ιδιωτικά funds σε πορτογαλικές Startup.

Το μοντέλο μοιάζει πολύ με αυτό που υπάρχει στο Ισραήλ, όπου το κράτος επενδύει μαζί με ιδιώτες επενδυτές σε Startups, και ο στόχος της Πορτογαλίας είναι να προσελκύσει VCs από το εξωτερικό έτσι ώστε να βοηθήσουν τις Startups να αναπτυχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το κράτος θα βάλει 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται οι επενδυτές να βάλουν άλλα τόσα, φτάνοντας τα 400 εκατ. ευρώ, τα οποία σχεδιάζεται να διοχετευθούν σε Πορτογαλικές Startups τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση έγινε στο Venture Summit όπου συμμετέχουν πάνω από 600 στελέχη VCs απ’ όλο τον κόσμο, με τα επενδυτικά κεφάλαια που θα εκμεταλλευτούν αυτό το πρόγραμμα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για απευθείας συμφωνίες ή για δημιουργία νέων επενδυτικών κεφαλαίων. Η μόνη απαίτηση η οποία υπάρχει από τη κυβέρνηση είναι οι Startups που θα επωφεληθούν να έχουν την έδρα τους στη Πορτογαλία.

Το οικοσύστημα Startups της Πορτογαλίας είναι αρκετά δυναμικό, με πάνω από 200 συμμετοχές στο Web Summit και με Startups όπως οι Farfetch, Feedzai, Talkdesk, Veniam, Uniplaces και Unbabel να έχουν πλέον ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο με την χώρα να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του Startup οικοσυστήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις