Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Samsung εξαγόρασε την Harman για 8 δισ. δολ και μπαίνει δυναμικά στο χώρο του αυτοκινήτου

Η Samsung δεν συνηθίζει να πραγματοποιεί μεγάλες εξαγορές μια και η εταιρική κουλτούρα της επιβάλλει αυτονομία και τα πάντα να γίνονται εσωτερικά. Προφανώς έκανε μια εξαίρεση με την αμερικανική Harman International Industries, την οποία εξαγόρασε με 8 δισ. δολ σε μετρητά.

Όσοι ασχολείστε με τον ήχο και τη μουσική το όνομα Harman θα σας λέει κάτι μια μερικά από τα brands της εταιρίας περιλαμβάνουν: B&W, Harman/Kardon, Infinity, JBL, Mark Levinson κ.α. Εκτός από το ήχο υψηλής πιστότητας για το σπίτι η Harman προσφέρει και επαγγελματικές λύσεις ήχου.

Ο CEO της Harman, Dinesh Paliwal, όμως είχε και άλλες βλέψεις, οι οποίες όχι μόνο του βγήκαν αλλά έκαναν τη Harman έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.  Η Harman προσφέρει λύσεις λογισμικού αλλά και εξαρτήματα συνδεσιμότητας για τα αυτοκίνητα και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα προσφέρει συστήματα ασφάλειας κατά την οδήγηση όπως για παράδειγμα αυτόματου σταματήματος, αλλαγής λωρίδας κ.α., cybersecurity, συστήματα ήχου αυτοκινήτων, πλατφόρμα διασκέδασης και επικοινωνίας, συστήματα πλοήγησης αλλά και συστήματα τηλεματικής με αυτόματες ενημερώσεις μέσω ασύρματων δικτύων.

Στο Mobile World Congress του 2016 είχε παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο με αναδιπλούμενο τιμόνι μάλιστα, (κεντρική φωτογραφία).
Η Harman είχε έσοδα 6,9 δισ. δολ. το περασμένο έτος, με τον CEO της να είχε ανακοινώσει πλάνο διπλασιασμού των εσόδων για τα επόμενα πέντε έτη, με τους μεγαλύτερους πελάτες της να είναι η General Motors και η Fiat Chrysler.

Harman2

Apple, Alphabet (Google) και Tesla είναι μερικοί παίκτες που παίζουν σε πολλά ταμπλό και ειδικά στο χώρο του αυτοκινήτου, στην αυτόνομη οδήγηση και στα διασυνδεδεμένα οχήματα. Πλέον και η Samsung μπαίνει δυναμικά στο συγκεκριμένο χώρο μια και τα προϊόντα της Harman δένουν απόλυτα με τις οθόνες LCD και τους επεξεργαστές ARM της Samsung, δυο τμήματα τα οποία είναι υπεύθυνα ένα μεγάλο μέρος των κερδών της Κορεάτικης εταιρείας.

Η Samsung έχει στενές σχέσεις με τη Nissan από το 1994 ενώ σήμερα είναι ο βασικός προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της και δεν αποκλείεται να δούμε και αυτή να γίνεται πελάτης της Harman.

Η εξαγορά της Harman από την Samsung, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους της, προστίθεται σε αυτές των SmartThings (IoT), LoopPay (πληρωμές μέσω Smartphones), Joyent, (Cloud Computing) και Viv Labs (Τεχνητή Νοημοσύνη) και δείχνει μια προσπάθεια της Samsung να απεξαρτηθεί έως ένα βαθμό από τα Smartphones μια και τα μερίδια εκεί μειώνονται συνεχώς μετά την επίθεση που δέχονται οι μεγάλοι κατασκευαστές από την Κίνα.

Harman

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις