Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

10 εκατ. δολ. για μια πλατφόρμα ελέγχου προγραμματιστικών ικανοτήτων

Η CodeFights είχε την ιδέα να κάνει την πρόσληψη προγραμματιστών σαφώς πιο αξιοκρατική και πήρε για αυτό το λόγο 10 εκατ. δολ. χρηματοδότηση η οποία προστέθηκε στα 2,5 εκατ. Seed που είχε πάρει στα μέσα του 2015.

Είναι γνωστό ότι τεχνολογικές εταιρείες έχουν διάφορες δοκιμαστικές διαδικασίες για τους προγραμματιστές που επιθυμούν να προσλάβουν και πολλές φορές αρκετά ευφάνταστεςH Google για παράδειγμα κατά περιόδους εμφανίζει link για προγραμματιστικά tests σε διάφορες σχετικές αναζητήσεις που την ενδιαφέρουν.

Αλλά οι υπόλοιπες εταιρείες πολλές φορές δεν έχουν τους πόρους και τις δυνατότητες που χρειάζονται για να κάνουν μια καλή επιλογή προγραμματιστή σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα.

Η CodeFights έχει συνεργάτες εταιρείες όπως η Uber, DropBox, Asana και Quora για την δημιουργία δοκιμών ελέγχου των προγραμματιστικών δυνατοτήτων των ενδιαφερομένων για εργασία σε αυτές και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής και CEO της Startup, Tigran Sloyan, ο κόσμος πιστεύει ότι ζούμε σε μια αξιοκρατία, όπου οι άνθρωποι αξιολογούνται βάσει των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, άλλα δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό. Το όνομα της σχολής που έχουν τελειώσει ή της εταιρείας που δουλεύουν δεν φτάνει για να αποδείξουν ότι είναι ικανοί για  μια προγραμματιστική θέση.

Οι προγραμματιστές γράφονται στην υπηρεσία δωρεάν και παίρνουν μέρος σε διάφορες δοκιμασίες απέναντι σε άλλους ή απέναντι σε bot συνεργαζόμενων εταιρειών με βαθμολογίες και πίνακα κατάταξης.

Το σύστημα πληρωμής της CodeFights παρουσιάζει ενδιαφέρον μια και οι εταιρείες χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν, μέχρι τη πρόσληψη κάποιου προγραμματιστή. Τότε θα πρέπει να δώσουν σαν αμοιβή το 15% του ετήσιου μισθού του!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις