Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TripAdvisor: Εξαγοράζει την πλατφόρμα παροχής ταξιδιωτικών εμπειριών Viator για 200 εκατ. δολ.

Το TripAdvisor, το ταξιδιωτικό site που φιλοξενεί συμβουλές και σχόλια από τους ίδιους τους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε την Πέμπτη τη συμφωνία εξαγοράς του Viator, μίας πλατφόρμας κρατήσεων ταξιδιωτικών εμπειριών και δραστηριοτήτων σε 1.500 προορισμούς ανά τον κόσμο.

Το Viator προσφέρει περισσότερες από 20.000 δραστηριότητες για κράτηση και περισσότερες από 600.000 φωτογραφίες, βίντεο και σχολιασμούς που έχουν υποβληθεί από τους ίδιους τους χρήστες. Η πλατφόρμα συνεργάζεται με πάνω από 3.000 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων αεροπορικών, ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Η εξαγορά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα ανέλθει σε 200 εκατ. δολάρια, τα οποία θα καταβληθούν σε μετρητά μετά την οριστικοποίηση όλων των όρων της συμφωνίας. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Θα είναι η τέταρτη εξαγορά του TripAdvisor μέσα στο έτος, μετά τις lafourchette, Tripbod, και VacationHomeRentals.

Το Viator δημιουργήθηκε το 1995 και μετά την εξαγορά θα συνεχίσει τη λειτουργία του και τις συνεργασίες του με την σημερινή του μορφή, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Barrie Seidenberg.

Στόχος της εξαγοράς, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών, είναι να προσφέρονται οι δραστηριότητες που συλλέγει το Viator στην κοινότητα χρηστών του Trip Advisor και σε συνδυασμό με τα εργαλεία κρατήσεων του δεύτερου να προσφέρει νέες λειτουργικότητες στους χρήστες είτε βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού είτε πραγματοποίησης ενός ταξιδιού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις