Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google, Fiat, Honda συνεργάζονται για τα αυτόνομα οχήματα

Η Google είναι πρωτοπόρος στα αυτόνομα οχήματα, από την άλλη η Honda είναι ειδικός στο να κατασκευάζει μαζικά αυτοκίνητα αλλά δεν έχει πολλές βάσεις στα αυτόνομα αυτοκίνητα. Η συμφωνία συνεργασίας δεν ήταν δύσκολο να κλειστεί.

Μετά περίπου 8 χρόνια και 2 εκατομμύρια μίλια δοκιμών η Google ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να μπει με όλες τις δυνάμεις της στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων δημιουργώντας την αυτόνομη εταιρεία Waymo, η οποία θα μπει και αυτή κάτω από την ομπρέλα της Alphabet όπως και η Google. Αυτό σημαίνει ότι προσεχώς θα δούμε τα πρώτα οχήματα στην αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον CEO της Waymo τα πεδία δράσης της θα είναι οι επιβατικές μεταφορές στιλ Uber, μεταφορές εμπορευμάτων, logistics αλλά και πώληση σε ιδιώτες.

Αν και Uber και nuTonomy έχουν προλάβει την Google και έχουν βγάλει αυτόνομα οχήματα στο Πίτσμπουργκ και τη Σιγκαπούρη αντίστοιχα όλα δείχνουν ότι η Waymo είναι πολύ κοντά να βγει και αυτή στους δρόμους. Προς αυτή τη κατεύθυνση βοήθησε και ο τυφλός Steve Mahan ο οποίος από το 2015 δοκιμάζει δημόσια τα αυτόνομα οχήματα της Google προσθέτοντας πολλούς πόντους εμπιστοσύνης στην Waymo πλέον.

H Waymo έχει ήδη συνάψει μια μη-αποκλειστική συνεργασία με την Fiat-Chrysler και 100 μινιβαν Pacifica θα βγουν σύντομα στους δρόμους. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα δούμε τα πρώτα αυτόνομα μοντέλα της Honda αλλά το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Honda και Waymo σε τεχνολογικό και κατασκευαστικό επίπεδο σε όλους τομείς γύρω από τα αυτόνομα οχήματα και τις σχετικές υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις