Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ για το “δωρεάν” Super Mario Run με 40 εκατ. κατεβάσματα στο App Store

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες το Super Mario Run, το δεύτερο μεγάλο game της Nintendo για Smartphones, έσπασε τα ρεκόρ στο App Store της Apple και συνεχίζει παρά τις άσχημες κριτικές.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε το Pokemon Go το οποίο επίσης έπιασε τα 40 εκατομμύρια κατεβάσματα μέσα σε τέσσερις μέρες. Βέβαια το Super Mario Run είναι το πρώτο «εσωτερικό» παιχνίδι του δυσκίνητου τεχνολογικά Ιάπωνα δημιουργού μια και το Pokemon Gο το ανέπτυξε η Niantic.

Όπως αναφέρει η η ανακοίνωση της Nintendo, το Super Mario Run δεν είναι μόνο στη κορυφή των δωρεάν παιχνιδιών σε 140 από τις 150 χώρες, αλλά και γενικά στα παιχνίδια στο App Store σε 100 χώρες.

H Nintendo για χρόνια απείχε από τον κόσμο των Smartphones μη δεχόμενη τα νέα δεδομένα χαμηλών τιμών στα παιχνίδια που έχει επιβληθεί από την προσφορά, τη ζήτηση και τον ανταγωνισμό, καλώς κατά τη γνώμη μας, απειλώντας την αγορά των φορητών παιχνιδομηχανών με τα πανάκριβα παιχνίδια.

Το Super Mario Run αν και προσφέρεται δωρεάν, στην ουσία είναι δοκιμαστική έκδοση χωρίς να αναφέρεται πουθενά, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες από τους χρήστες μια και απαιτεί δέκα ευρώ για να ξεκλειδωθούν όλες οι πίστες. Το πρόσφατο update βελτίωσε λίγο την κατάσταση αλλά το θέμα παραμένει, δίνοντας στο κατά τα άλλα καλό παιχνίδι χαμηλές βαθμολογίες.

Το παιχνίδι είναι αρχικά αποκλειστικό για τις συσκευές της Apple αν και δεν αποκλείεται να το δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον και στο Android, με τον άλλο μεγάλο φόβο της Nintendo να είναι η πειρατεία κάτι που είναι πιο συνηθισμένη στο Android.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις