Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι σχέση έχουν οι σοκολάτες Mars με τα κτηνιατρεία;

Όχι, δεν έβγαλε ειδικές σοκολάτες για σκύλους και γάτες η Mars Inc., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαζικής ζαχαροπλαστικής με έδρα τις ΗΠΑ και τζίρο 33 δισ. δολ το 2015 αλλά προσχώρησε στην εξαγορά της VCA Inc. για 9 δισ. δολ.

Η VCA λειτουργεί ένα μεγάλο δίκτυο κτηνιατρείων στις ΗΠΑ και αν αναφέρουμε μερικές από τις μάρκες της Mars Inc. θα κάνετε αμέσως τη σύνδεση: Mars, Twix, M&Ms, Snickers, Milky Way, Ρύζι Uncle Ben’s, Dolmio, Pedigree, Whiskas.

Οι δυο τελευταίες μάρκες είναι κορυφαίες στο χώρο των τροφών για κατοικίδια και γενικά η αγορά των κατοικίδιων ζώων και ειδικά η φροντίδα τους παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με την αγορά των τροφίμων κάτι που προφανώς βλέπουν οι υπεύθυνοι της πολυεθνικής και αποφάσισαν αυτή την επενδυτική στροφή.

Οι συνέργειες και ευκαιρίες που δημιουργούνται με τον συνδυασμό των τροφών για κατοικίδια με την φροντίδα τους είναι προφανείς και μεγάλες  και ίσως δείχνει το δρόμο και σε Startups για να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα, όπως έχει κάνει η δική  μας KYON.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις