Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H κινεζική Ant Financial εξαγόρασε την αμερικανική MoneyGram για 880 εκατ. δολ.

Είχαμε γράψει μερικές μέρες πριν σχετικά με τις προθέσεις του CEO της Ant Financial, της θυγατρικής FinTech της Alibaba, για παγκόσμια επέκταση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών AliPay, πέρα από την αγορά της Κίνας.

H εξαγορά της γνωστής υπηρεσίας μεταφορών χρημάτων MoneyGram International Inc. με έδρα το Τέξας επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του CEO της Ant Financial, Eric Jing.

Η εξαγορά άγγιξε τα 880 εκατ. δολ. σε μετρητά, περίπου 13,25 δολ. ανά μετοχή ενώ θα αναλάβει και την αναχρηματοδότηση του χρέους της MoneyGram.

H αμερικανική εταιρεία ανήκει στην παλιά γενιά υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων, έχει ιδρυθεί το 1940 και έχει ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών, πάνω από 350.000 σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι περιλαμβάνουν από τράπεζες μέχρι τοπικά καταστήματα με τους λογαριασμούς πελατών της MoneyGram να ξεπερνάνε τα 2 δισ.

Η MoneyGram είναι το βασικό μέσο αποστολής χρημάτων μεταναστών κυρίως μεταξύ χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες με τα κέρδη της να προέρχονται από τις προμήθειες και τις συναλλαγματικές διαφορές και δέχεται έντονο συναγωνισμό από τις FinTech Startups.

Η Ant Financial έχει ήδη αποκτήσει μειοψηφικά μερίδια στην Ινδική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Paytm και την Ταϊλανδική Ascend Money μια και στη Κίνα δέχεται έντονες πιέσεις από την εφαρμογή επικοινωνίας-μεγαθήριο WeChat της Tencent, η οποία είναι εύχρηστο πολύ-εργαλείο το οποίο προσφέρει και ηλεκτρονικές πληρωμές και μεταφορά χρημάτων μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις