Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To ευρωπαϊκό marketplace καταθέσεων Raisin σήκωσε 30 εκατ. ευρώ στο τρίτο γύρο

Η Fintech Startup Raisin με έδρα το Βερολίνο έκλεισε πρόσφατα τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 30 εκατ. ευρώ, φτάνοντας την συνολική χρηματοδότηση τα 60 εκατ. ευρώ, όντας μια από τις πιο “δυνατές” Startups.

Στον τρίτο γύρο ηγήθηκε η Thrive Capital η οποία έχει επενδύσει σε μεγάλα ονόματα όπως το Spotify, Slack κ.α. με την συμμετοχή των υπαρχόντων επενδυτών Ribbit Capital και Index Ventures. H Raisin λειτουργεί από το 2013 στις χώρες της Ε.Ε. και εκμεταλλεύεται τις νομοθεσίες της οι οποίες επιτρέπουν στους πολίτες να μπορούν να επιλέγουν την τράπεζα και τον καταθετικό λογαριασμό που επιθυμούν.

Αν και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 31 χώρες της Ε.Ε. υπάρχουν τοπικά sites για την Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Αυστρία. Η  Raisin συνεργάζεται με 27 τράπεζες και αναμένεται να προστεθούν και άλλες με την κάλυψη της Ιταλίας, με τη μεγάλη υπηρεσία που προσφέρει είναι η ανακάλυψη τραπεζών με προθεσμιακές καταθέσεις  με επιτόκιο που μπορεί να περάσει και το 1%.

Αυτή τη στιγμή το 70-80% των καταθέσεων στην Ευρώπη βρίσκεται σε λογαριασμούς με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και αυτό είναι που εκμεταλλεύεται η Raisin μια και υπάρχουν τράπεζες οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερα επιτόκια αλλά συνήθως απαιτούν μεγάλα σχετικά κεφάλαια καταθέσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 2 δισ. ευρώ στις συνεργαζόμενες τράπεζες της Raisin

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις