Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του διαγωνισμού Startups 4YFN 2017

Κάθε χρόνο γίνονται εκατοντάδες pitches στο 4YFN ενώ διοργανώνεται και ο μεγάλος διαγωνισμός της εκδήλωσης. 24 Startups σε τρεις κατηγορίες ήταν υποψήφιες: Disrupted by Mobile, Internet of Things, Digital Media.

Disrupted by Mobile

Η νικήτρια εταιρεία στην κατηγορία Disrupted by Mobile ήταν η WeFarm η οποία έχει αποφοιτήσει από τον επιταχυντή της Wayra στο Λονδίνο. Η WeFarm συνδέει τους αγρότες στην Αφρική και την Λατινική Αμερική με σημαντικές αγροτικές πληροφορίες μέσω SMS έτσι ώστε να τους βοηθήσει στην παραγωγή των προϊόντων και τις καθημερινές εργασίες και προγραμματισμό.

150.000 αγρότες χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία με τους συμμετέχοντες στο δίκτυο να μπορούν να αναρτούν πληροφορίες, να κάνουν ερωτήσεις προς άλλους αγρότες ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση σε συμβουλές σχετικά με τις σοδιές τους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και έχει πάρει χρηματοδότηση 1,3 εκατ. λιρών.

WeFarm

Internet Of Things

H hu:toma κέρδισε το βραβείο μια και έφτιαξε μια πλατφόρμα deep learning η οποία βοηθάει τους developers που ασχολούνται με τη τεχνητή νοημοσύνη να αναπτύξουν, αλλά και να εκμεταλλευτούν εμπορικά, Chatbots.

Προσφέρει έτοιμες βασικές δυνατότητες στα chatbot ενώ η βάση deep learning που έχει αναπτύξει επιτρέπει τη δημιουργία πολύπλοκων chatbots, σχεδόν χωρίς προγραμματισμό, για το Facebook messenger, το Telegram αλλά και σαν widgets για το web και για Smartphones.

Προσφέρεται επίσης και ένα marketplace chatbots για έτοιμες λύσεις ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσλάβουν κάποιον developer για να φτιάξει την εφαρμογή που επιθυμούν.

H Startup ιδρύθηκε το 2015 και δημιουργήθηκε μέσω μια ανάγκης του Founder να βοηθήσει τον γιο του να μάθει αγγλικά ενώ εργαζόταν στην Amazon σαν υπεύθυνος στην ομάδα Deep Learning για τα Amazon Go.

Έτσι λοιπόν έφτιαξε μια Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία έτρεχε σε έναν υπολογιστή Raspberry Pi και μίλαγε αγγλικά με τον γιο του. Προφανώς πέτυχε το project και ετσι μετά από λίγο καιρό δημιουργήθηκε η hu:toma η οποία μάλιστα έχει πάρει χρηματοδότηση Seed 650 χιλ. ευρώ μετά από την αναφορά που έγινε στην εταιρεία από το TechCrunch και το Wired.

H hu:toma είναι απόφοιτος από το Startupbootcamp IoT της Βαρκελώνης.

Hutoma

Digital Media

Ο νικητής σε αυτή την κατηγορία ήταν η TheMotion η οποία προσφέρει μια πλατφόρμα δημιουργίας διαφημίσεων video για φορητές συσκευές και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα προσφέρει αυτοματοποιημένη δημιουργία video βασιζόμενη στον κατάλογο των προϊόντων που επιλέγει ο πελάτης με τα video αυτά να μπορούν να ανεβούν στο YouTube, να γίνουν διαφημίσεις Facebook και Instagram αλλά και να γίνουν banner video, τα οποία αρχίζουν και κερδίζουν διαφημιστικό χώρο.

H Startup έχει την έδρα της στη Μαδρίτη, ιδρύθηκε και αυτή το 2015 με το μυστικό της επιτυχίας να είναι, πέρα από την αυτοματοποίηση, και η μαζικότητα, μια και ο πελάτης μπορεί να ανεβάσει ένα τεράστιο προϊόντων κατάλογο και αυτός να μετατραπεί αυτόματα σε video!

theMotionVideo

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις