Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google κάνει τη πρώτη της επένδυση στο FinTech

H GV, πρώην Google Ventures, το επενδυτικό σχήμα της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, πραγματοποίησε τη πρώτη της επένδυση στο χώρο του FinTech και συγκεκριμένα στην Currencycloud ύψους 25 εκατ. δολ. στον τέταρτο γύρο. Συνολικά η Startup έχει λάβει 61 εκατ. δολ. μέχρι σήμερα.

H Currencycloud ιδρύθηκε το 2012 έχει την έδρα της στο Λονδίνο και προσφέρει μια μηχανή πληρωμών, όπως την ονομάζει, η οποία υποστηρίζει πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μεταξύ 212 χωρών και 30 νομισμάτων με απλό και εύχρηστο τρόπο για τις επιχειρήσεις αλλά και άλλους παρόχους πληρωμών ακόμα και για μεγάλους όγκους πληρωμών.

Επίσης προσφέρει και τα εργαλεία ενσωμάτωσης των πληρωμών αυτών σε άλλα προϊόντα κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπει την παραγωγή νέων καινοτόμων υπηρεσιών από τρίτες εταιρείες αλλά και από εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς συναλλαγματικά και άλλα εμπόδια που μπορεί να θέσει ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας.

H Currencycloud έχει πάνω από 200 πελάτες σε σε 35 χώρες συμπεριλαμβανομένων και τοπικών τραπεζών οι οποίοι εξυπηρετούν εκατομμύρια χρήστες κάθε μέρα και με έντονη αναπτυξιακή πορεία η οποία αναμένεται να συνεχιστεί με τα νέα κεφάλαια από τo GV.

H τελευταία επένδυση της GV ήταν αναμενόμενη μια και οι υπεύθυνοι της είχαν αναφέρει ότι το FinTech είναι πλέον μέσα στους στόχους της αλλά και ότι το Λονδίνο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για Exits.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις