Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαγωνισμός καινοτομίας πληρωμών για Startups απο την Visa

Το πρόγραμμα VISA Everywhere ξεκίνησε το 2015 στις ΗΠΑ, κυρίως μέσω των Innovation Centers της εταιρείας, και ήρθε η ώρα να τρέξει και στην Ευρώπη.

Με αφορμή την έναρξη του διαγωνισμού στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, πραγματοποιήθηκε ένας μίνι διαγωνισμός με τις εταιρείες Biowatch, Evopark, Kwik, Maintool και Wia να συμμετέχουν σε ειδική εκδήλωση στη Βαρκελώνη μπροστά σε 130 πελάτες και συνεργάτες της Visa με θέμα το ΙοΤ στις πληρωμές.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και τα 25.000 ευρώ κέρδισε η Ελβετική Biowatch με ένα εντυπωσιακό σύστημα πληρωμών με βιομετρική αναγνώριση η οποία βασίζεται στις φλέβες του χεριού μας.

H Biowatch θα συμμετάσχει και στο κανονικό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Visa Everywhere το οποίο θα δέχεται αιτήσεις από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 17 Μαΐου και διοργανώνεται απο το Innovation Center του Λονδίνου

Οι ενδιαφερόμενες Startups θα πρέπει να επικεντρωθούν σε τρία αντικείμενα:

Local Community Challenge: Πως οι ψηφιακές πληρωμές βοηθούν στη δημιουργία προϊόντων τα οποία διασυνδέουν τον κόσμο και εμπλουτίζουν τις τοπικές κοινότητες.

Regional Intercity Challenge: Πως οι ασύρματες επικοινωνίες και διασυνδεδεμένες συσκευές μπορούν να βελτιώσουν τις μεταφορές Intercity.

International Travel Challenge: Πως νέα προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία βασίζονται στα API της Visa μπορούν να βελτιώσουν τα διεθνή ταξίδια.

Οι startups που θα περάσουν στον τελικό θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε κοινό στο συνέδριο Money20/20 που θα γίνει τον Ιούνιο στην Κοπεγχάγη ενώ ο κινητής θα λάβει 50.000 ευρώ για να αναπτύξει την ιδέα του μαζί με την Visa ή τους συνεργάτες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις