Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 4,9 για πολωνική Startup Βιομηχανικού IoT

Η πολωνική Elmodis, μια Startup που εστιάζει στο Βιομηχανικό Internet of Things (IIoT) εξασφάλισε 4,9 εκατ. δολ. Της χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι Intel Capital, SET Ventures και Innovation Nest, με την τελευταία να αποτελεί ήδη υπάρχουσα επενδύτρια της εταιρείας.

Η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα της χρηματοδότηση για να αυξήσει την παραγωγή, την ανάπτυξη και για να επεκτείνει το εμπορικό και τεχνικό τμήμα της εταιρείας στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Η Elmodis παρέχει μια ενοποιημένη λύση hardware και software βασισμένου στο cloud, η οποία ελέγχει την επίδοση βιομηχανικών ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων σε πραγματικό χρόνο. Η λύση της Elmodis, είναι απευθείας συνδεδεμένη με τον ηλεκτρικό κινητήρα του μηχανήματος κι ανιχνεύει δυσλειτουργίες, ενώ υπολογίζει την εξοικονόμηση ενέργειας για τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας.

ELMODIS_Logo_702x336_00
Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι Κατασκευαστές Αυθεντικών Εξαρτημάτων μειώνουν τα κόστη επισκευής που προκύπτουν από τις εγγυήσεις και τελικά χτίζουν καλύτερα προϊόντα. Επιπλέον, παρέχει αξία στους τελικούς καταναλωτές, καθώς βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύει από αποτυχίες από λανθασμένη χρήση.

Η διαφορά του συστήματος της Elmodis από τα υπόλοιπα συστήματα ελέγχου είναι ότι μπορεί να είναι ακριβή η τοποθέτησή τους, ενώ της Elmodis από τη μία είναι φτηνό κι από την άλλη, μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε παλιό είτε σε καινούριο μηχάνημα.

Η βασική αγορά της Elmodis αυτή τη στιγμή είναι η Πολωνία, αλλά επίσης συνεργάζεται με το Electric Power Research Institute (EPRI) στο Palo Alto, προκειμένου να εισάγει την τεχνολογία στις ΗΠΑ.

Η αγορά του IIoT εκτιμάται να αγγίξει τα 195,47 δισ. δολ. μέχρι το 2022. Σύμφωνα με το CB Insights, Η επένδυση στον τομέα αυτό δείχνει επιτάχυνση, με τις ΗΠΑ να μετρούν 321 συμφωνίες και να έχουν επενδύσεις 2,2 δισ. δολ. σε startups IioT μόνο το 2016

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις