Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1,14 δισ. ευρώ οι ζημιές της Ericsson το πρώτο τρίμηνο του 2017

Ο CEO της Ericsson, Borje Ekholm, ανέφερε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι «μη-ικανοποιητικά και μικτά» μια και ανακοινώθηκαν ζημιές ύψους 10,9 δισ. σουηδικών κορώνων (1,14 δισ. Ευρώ) και πτώση 11% στις πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Μεγάλο μέρος των ζημιών προέρχονται από τα κόστη αναδιάρθρωσης της εταιρείας σε συνδυασμό βέβαια με τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων σε συγκεκριμένους τομείς. Η αναδιάρθρωση έχει στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας αλλά και την έμφαση σε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα θα αναθεωρηθούν οι όροι και οι διαδικασίες των συμβολαίων έτσι ώστε να αυξηθούν τα περιθώρια κέρδους κ.ο.κ.

Τα δίκτυα της Ericsson πάνε αρκετά καλά, παρά τις μειωμένες πωλήσεις, αλλά οι τομείς του IT – Cloud και των Media παράγουν μεγάλες ζημιές. Ο κος Elkholm ανέφερε ότι αναμένει η εταιρεία να γυρίσει στη κερδοφορία το 2018 αλλά και να διπλασιάσει τα περιθώρια κέρδους μέχρι το 2019.

Με τον κινέζικο ανταγωνισμό της Huawei και της ZTE να επενδύει αστρονομικά ποσά στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών και να εισέρχονται σε νέες αγορές με συνεργασίες υψηλού επιπέδου θα πρέπει η όλη διαδικασία αναδιάρθρωσης να μην επηρεάσει τη κουλτούρα καινοτομίας της Ericsson, κάτι που είδαμε στο πρόσφατο MWC της Βαρκελώνης, αλλά και την ανάπτυξη νέων προϊόντων γιατί τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την σουηδική εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις