Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lyft και Waymo θα συνεργαστούν στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Η Waymo είναι η αυτόνομη εταιρεία αυτόνομης μετακίνησης της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, και η Lyft είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της Uber στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για να έρθει η αυτόνομη οδήγηση στο ευρύ κοινό με πιλοτικά σχέδια.

Σύμφωνα με την Waymo, (η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Uber για τη κλοπή των σχεδίων των ραντάρ των αυτόνομων αυτοκινήτων από το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της, Lewandowski), η συνεργασία αυτή θα φέρει πιο κοντά την αυτόνομη οδήγηση στην καθημερινότητά μας σε πολλά μέρη.

Η Lyft σημειώνει ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Waymo είναι η καλύτερη της αγοράς και μαζί θα βελτιώσουν και θα εμπλουτίσουν τις οδηγική μας συνήθειες.

Οι συνεργασίες και οι εξαγορές στη βιομηχανία της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης είναι πολλές και συνεχείς. Η General Motors, είναι για παράδειγμα, ένας μεγάλος επενδυτής στην Lyft και σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα στόλο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους δρόμους των ΗΠΑ μάλλον μέσω της Cruise Automation, την οποία εξαγόρασε η GM πριν ένα έτος.

Η Waymo συνεργάζεται ήδη με την Fiat – Crysler και πρόκειται να συνεργαστεί και με την Honda.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις