Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μεγάλοι καθετοποιημένοι e-retailers τραβούν το ενδιαφέρον των επενδυτών

Η εξειδίκευση, η μεγάλη ποικιλία και οι καλές τιμές, ακόμα και σε παραδοσιακές αγορές, μπορούν να μεταμορφωθούν εν έτει 2017 σε μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Μάρτιο το lampenwelt.de, ένα γερμανικό e-shop με φωτιστικά και λάμπες, το οποίο λειτουργεί και παρόμοια e-shops και σε άλλες χώρες, σήκωσε 130 εκατ. ευρώ ενώ το επίσης γερμανικό e-shop με επαγγελματικά εργαλεία Contorion μόλις εξαγοράστηκε απο την εταιρεία εργαλείων Hoffmann Group με τίμημα άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Το Lampenwelt.de ιδρύθηκε το 2004 απο τα αδέλφια Thomas και Andreas Rebmann και έχει την έδρα του στην Φρανκφούρτη και είναι απο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά καταστήματα online στα είδη φωτισμού. Προσφέρει προϊόντα με τη δική του φίρμα αλλά και τρίτων σε 12 χώρες με το τζίρο του το 2016 να αγγίζει τα 61 εκατ. ευρώ με σχεδόν τα μισά απο αυτά να προέρχονται εκτός Γερμανίας.
Η επένδυση πραγματοποιήθηκε απο το VC 3i το οποίο θα προσφέρει και βραχυχρόνιο δανεισμό στην επιχείρηση ύψους 54 εκατ. ευρώ.

Η Contorion, η ομάδα της οποία απεικονίζεται στη κεντρική φωτό,  είναι σαφώς πιο νέος παίκτης από την Lampenwelt, μια και ιδρύθηκε το 2014, αλλά απέκτησε μεγάλη ώθηση με την ποικιλία και τις προσφορές στα επαγγελματικά εργαλεία και κυρίως λόγω των πωλήσεων B2B που προσφέρει. Η εταιρεία έχει σήμερα 130 υπαλλήλους και με τζίρο περίπου 40 εκατ. ευρώ.
Η Startup έχει δεχτεί επενδύσεις απο διάφορα VCs αλλά το exit ήρθε από τον μεγάλο κατασκευαστή επαγγελματικών εργαλείων Hoffmann όπως προαναφέραμε με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το τίμημα άγγιξε τα 120 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Hoffmann με την εξαγορά της Contorion ο όμιλος θέλησε να ενδυναμώσει την ψηφιακή του εξειδίκευση και παρουσία με την Startup να λειτουργεί αυτόνομα προς το παρόν.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις