Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Carwow “σήκωσε” 39 εκατ. δολάρια!

Το ποσό των 39 εκατομμυρίων δολαρίων άντλησε σε κεφάλαια χρηματοδότησης η βρετανική Carwow, μια online πλατφόρμα για την εμπορία νέων οχημάτων.

Της σχετικής διαδικασίας ηγήθηκε η Vitruvian Partners, με την ενεργό συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Accel Partners και Balderton Capital.

Με τα καινούρια κεφάλαια η Carwow αναμένεται να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Μεγάλη Βρετανία, στηρίζοντας την διεθνή επέκτασή της. Μέχρι πρότινος η Carwow είχε καταφέρει να αντλήσει ποσό της τάξεως των 18 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως από το λανσάρισμα της εν λόγω πλατφόρμας το 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν πωληθεί αυτοκίνητα αξίας 2 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών, ενώ φέτος το 5% του συνόλου των νέων οχημάτων που απέκτησαν οι ενδιαφερόμενοι στην Αγγλία διακινήθηκαν από το εν λόγω site.

Σημειώνεται πως πέρυσι η Carwow εγκαινίασε την λειτουργία της και στην Γερμανική αγορά, ενώ προγραμματίζει την “επιθετική” διεθνή επέκτασή της, κινούμενη με βάση την έως σήμερα επιτυχημένη παρουσία της.

carnow_002_702336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις