Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

18 δισ. ευρώ δαπάνησαν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες για αγορά λογισμικού το 2016

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών έδωσε στη δημοσιότητα μια έρευνα από τα μέλη της που δείχνει ότι οι τράπεζες επένδυσαν πάνω από 18 δισ. ευρώ σε λογισμικό το 2016!

Η έρευνα αφορά 108 τράπεζες σε 12 χώρες με τη πρόβλεψη να είναι ότι το ποσό για επενδύσεις IT γενικά θα ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ!. Είναι προφανής ο λόγος που συμβαίνει αυτό μια και οι τράπεζες εκσυγχρονίζονται εσωτερικά και εξωτερικά και επενδύουν σε νέες τεχνολογίες μια και μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους περνάει σιγά – σιγά στον ψηφιακό κόσμο και τα Smartphones.

Προφανώς και το FinTech έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό μια οι Startups έχουν μπει δυναμικά έστω και με “βρεφικά” προβλήματα στον χώρο της λιανικής κυρίως τραπεζικής.

Από την άλλη πλευρά οι ομοσπονδία σημειώνει ότι λόγω του ότι είναι υποχρεωμένες από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα να αντισταθμίζουν αυτές τις επενδύσεις με νέα κεφάλαια αυτό αυξάνει σημαντικά το κόστος τους, λειτουργεί σαν αντικίνητρο επενδύσεων και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μια και οι FinTech Startups αλλά και οι τράπεζες στις Η.Π.Α. δεν έχουν τέτοια υποχρέωση.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο σημερινός επιχειρηματικός και βιομηχανικός κόσμος βασίζεται στο λογισμικό και ας μη φαίνεται με “γυμνό μάτι”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις