Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Coinify σήκωσε 4,8 εκατ. δολ. και φέρνει τα κρυπτονομίσματα στα καταστήματα!

Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να έχουν γίνει η μεγάλη νέα μόδα και να προκαλούν το ενδιαφέρον επενδυτών και κερδοσκόπων, όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να λύσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από την περιορισμένη τους χρήση στον πραγματικό κόσμο.

Ανεξάρτητα αν το Bitcoin έχει 100 ή 20.000 δολάρια, αν δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είναι τόσο χρήσιμο όσο τα λεφτά της monopoly. Ταυτόχρονα ο κόσμος του blockchain και των κρυπτονομισμάτων δεν είναι απλοποιημένος για να μπορούν να τον καταλάβουν και να τον ακολουθήσουν οι απλοί άνθρωποι. Όσο θετικοί και να είναι οι απλοί χρήστες στο να ακολουθήσουν την νέα τάση, η πολυπλοκότητα της σε συνδυασμό με την αδυναμία εξαργύρωσης ή χρήσης των νομισμάτων τους, αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο στην εξάπλωση τους.

Σε αυτό τον τομέα, έγιναν πολλά θετικά βήματα με την Revolut και την δυνατότητα που δίνει για άμεση αγορά και εξαργύρωση των Bitcoin μετατρέποντας τα σε πραγματικά χρήματα στον λογαριασμό σας, όμως αυτό που λείπει είναι η δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού πορτοφολιού στην πραγματική ζωή.

Αυτό το κενό δείχνει πως έρχεται να καλύψει η Coinify, η οποία δημιουργεί ένα δίκτυο εμπόρων και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι δέχονται Bitcoin και άλλα 15 κρυπτονομίσματα στις καθημερινές συναλλαγές με τους πελάτες τους, ενώ ετοιμάζει και την δημιουργία μηχανημάτων ΑΤΜ που θα δίνουν την δυνατότητα αναλήψεων. Αυτή τη στιγμή η Coinify συνεργάζεται με πάνω από 60.000 καταστήματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η Coinify είναι μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού πορτοφολιού και πρόσφατα άντλησε χρηματοδότηση ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων για να μπορέσει να φέρει την χρήση των κρυπτονομισμάτων στο ευρύ κοινό. Βασικός επενδυτής ήταν η Nordic Eye, ενώ συμμετείχαν και οι SEED Capital και SEB Ventures.

Ο πρόεδρος της Nordic Eye, σχολιάζοντας την επένδυση της εταιρείας του είπε πως “Είμαι πάνω από 25 χρόνια στις επενδύσεις και αυτή ήταν από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει. Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων και του blockchain είναι δύσκολος. Συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μερικοί λένε πως όλα αυτά είναι μια μεγάλη απάτη. Οι αναλύσεις μας δείχνουν πως πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ θετική άποψη για αυτό τον τομέα και σαν θεσμικοί επενδυτές πιστεύω πως πρέπει να παίρνουμε και μερικά ρίσκα. Νομίζω η Coinify μπορεί να αποδειχτεί ηγέτης σε αυτή την αγορά“.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της, να αυξήσει το δυναμικό της και να αυξήσει την παρουσία της σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες αγορές.

Τα νομίσματα που μπορουν να γίνουν αποδεκτά για συναλλαγές από την πλατφόρμα της Coinify, είναι τα εξής: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ether, Startcoin, TetherUSD, Dogecoin, Reddcoin, Peercoin, StorjX, Nubits, Novacoin, Digibyte, Mastercoin, και Counterparty.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις