Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolution Precrafted: ο PropTech μονόκερος των Φιλιππίνων “πατάει” Ισπανία και Κύπρο!

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, αλλά τελικά υπάρχει μια Startup για τα πάντα! Ο CEO και founder της Revolution Precrafted, Robbie Antonio, πρόερχεται από τον χώρο των κατασκευών και προσφέρει προκατασκευασμένες κατοικίες πολυτελείας για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στις Φιλιππίνες, ιδρύθηκε το 2015 και μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει projects κατασκευών αξίας 6,5 δισ. δολ. σε όλο τον κόσμο με μοναδικά χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος είναι ένας από τους νεώτερους και μεγαλύτερους συλλέκτες τέχνης στον κόσμο με την τέχνη να είναι η πηγή της ιδέας της Startup όπως αναφέρει.

Και αυτός θέλει να εκδημοκρατίσει το αρχιτεκτονικό σχέδιο, αλλά και αυτό των εσωτερικών χώρων, μια και συνεργάζεται με πάνω από 70 αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μοναδικά και “συλλεκτικά” σχέδια στις κατασκευές της εταιρείας.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Zaha Hadid, Philip Johnson Alan Ritchie, Rem Koolhaas, Jean Nouvel, I.M. Pei, Paulo Mendes da Rocha, and Christian de Portzamparc, Ron Arad, Campana Brothers, Tom Dixon, Philippe Starck κ.α.

Επίσης, ο Antonio είναι μέσα στους 25 πρωτοπόρους που έχουν μετασχηματίσει την κατασκευαστική βιομηχανία σε μια λίστα του BuildWorlds στην οποία περιλαμβάνεται και ο Elon Mask.

Όπως προαναφέραμε προσφέρει μοναδικά προκατασκευασμένα σπίτια πολυτελείας, όπως τα 50 που παρήγγειλε η BC Estudio της Καταλονίας. Πρόκειται για τη πρώτη συνεργασία στην Ευρώπη μια και η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως σε Ασία και Μ. Ανατολή. Τα σπίτια αυτά θα αναπτυχθούν στη περιοχή του Δέλτα του ποταμού Ebro, τα 40 θα είναι 30 τετραγωνικά με ένα υπνοδωμάτιο και τα 10 δυο υπνοδωματίων.

Το ελάχιστο κόστος για κάθε σπίτι είναι 200.000 δολ. με το περιθώριο κέρδους να αγγίζει το 35% σύμφωνα με την εταιρεία. Εφόσον το ποσό αυτό είναι μικρότερο από το παραδοσιακό κόστος κατασκευής αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση win-win.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που θα επεκταθεί η Revolution Precrafted θα είναι η Κύπρος μια και έχει υπογράψει συνεργασία με την Cyprus Trading για την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στη Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο.

Όπως αναφέρει ο Antonio, η εταιρεία επιθυμεί να έχει ανάπτυξη τύπου Uber με παρουσία σε 25 χώρες μέχρι το τέλος του 2018, 55 μέχρι το 2019 και 85 μέχρι το 2020.

Σε ότι μας αφορά, στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και η δική μας Cocoon Modules.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις