Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα καλάθια ασφαλείας των αεροδρομίων έχουν περισσότερους ιούς από τις δημόσιες τουαλέτες!

Τα πλαστικά καλάθια στην ασφάλεια του αεροδρομίου, έχουν περισσότερους ιούς από τις δημόσιες τουαλέτες, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα.

Τα δείγματα συλλέχθηκαν εβδομαδιαίως σε τρεις διαφορετικές ώρες της ημέρας από διάφορα σημεία κατά μήκος του ταξιδιού επιβατών, (από κιγκλιδώματα στις κυλιόμενες σκάλες, σε λαβές καλαθιών και παιχνίδια στην παιδική χαρά), της περιόδου αιχμής της εποχικής γρίπης το 2015-16 στη Φινλανδία.

Από τα δείγματα που δοκιμάστηκαν, τα πλαστικά καλάθια ασφαλείας βρέθηκαν να παρουσιάζουν τον υψηλότερο δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης από ιό, με τέσσερα από τα οκτώ δείγματα να είναι θετικά.

Σε σύγκριση, από τα 42 δείγματα που ελήφθησαν από τρεις περιοχές στις δημόσιες τουαλέτες του αεροδρομίου – το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας, το πλύσιμο και τη κλειδαριά – δεν υπήρχαν ανιχνεύσιμοι αναπνευστικοί ιοί.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η αύξηση των αεροπορικών μετακινήσεων έχει αυξήσει την πιθανότητα ταχείας εξάπλωσης των λοιμωδών νόσων μεταξύ χωρών και ηπείρων – για παράδειγμα, η ταχεία εξάπλωση του SARS από το Χονγκ Κονγκ, σε αρκετές χώρες σε σύντομο χρονικό διάστημα το 2003.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις