Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TransferWise: Η αγγλική FinTech κερδοφόρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Η TransferWise, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες FinTech στην Ευρώπη, δήλωσε ότι ήταν κερδοφόρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα ετήσια έσοδα σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 151 εκατ. δολάρια φέτος, από 85 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ο κλάδος του FinTech είναι ένας από τους πλέον «καυτούς» παγκοσμίως, με τον Kristo Kaarmann διευθυντή της TransferWise, να τονίζει ότι «η προσδοκία, η συνεχής ανάπτυξη και η υγιής οικονομική μας θέση σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να μειώνουμε το κόστος, ενώ παράλληλα επενδύουμε στην ανάπτυξη του προϊόντος μας».

Η εταιρεία αναφέρει, ότι συναλλαγές ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών μεταφέρονται κάθε μήνα στην εφαρμογή της TransferWise, από περισσότερους από 4 εκατομμύρια χρήστες. Η εταιρεία κερδίζει χρήματα μέσω των χρεώσεων στις διεθνείς μεταφορές, οι οποίες είναι μέχρι και οκτώ φορές χαμηλότερες από αυτές που χρεώνουν οι τράπεζες.

Πέρυσι, εισήγαγε έναν ενιαίο λογαριασμό για τους Ευρωπαίους πελάτες, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες, να κατέχουν πάνω από 40 νομίσματα και να τα αλλάζουν άμεσα, όπως συμβαίνει και με την Revolut. H TransferWise σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτό το προϊόν στους Αμερικανούς χρήστες αργότερα μέσα στο έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις