Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας χαιρετίζει την είσοδο της Revolut στη χώρα

Ο πρωθυπουργός Joseph Muscat ενέκρινε την επερχόμενη επίσημη έναρξη της ψηφιακής τράπεζας Revolut στη Μάλτα, παρά το γεγονός ότι ο CEO της Nikolay Storonsky είχε κατηγορήσει, μεταξύ άλλων, τις τράπεζες της Μάλτας, ότι εκμεταλλεύονται τους πελάτες τους για χρόνια με “ατελείωτες” τραπεζικές προμήθειες.

Ο Joseph Muscat έχει επικρίνει το τραπεζικό σύστημα της Μάλτας και είχε παροτρύνει τις τράπεζες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στον δανεισμό τους, ώστε να συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας. Πριν από μερικούς μήνες, προέβλεψε ότι οι ψηφιακές τράπεζες είναι το αναπόφευκτο μέλλον του χρήματος.

Ο Muscat εξέδωσε την υποστήριξή του με ένα tweet ενώ η ανακοίνωσή του χαιρετίστηκε από την Revolut, αλλά και από τον κοινοβουλευτικό γραμματέα για την ψηφιακή οικονομία Silvio Schembri.

 

Η Revolut είναι μια τραπεζα σε app με 2 εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούλιο του 2015, η Fintech με έδρα το Λονδίνο, έχει επεξεργαστεί πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές μέχρι σήμερα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις