Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sprints Capital επενδύει 50 εκατ. δολ. στην Vinted

Η Vinted, μια ηλεκτρονική αγορά που επιτρέπει στους χρήστες της να πωλούν, να αγοράζουν και να ανταλλάσσουν μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και αξεσουάρ, έκλεισε ένα γύρο επένδυσης 50 εκατομμυρίων ευρώ με εκτίμηση αξίας 225 εκατομμυρίων ευρώ. Στον γύρο ηγήθηκε η Sprints Capital με επιπλέον συμμετοχή από τους υπάρχοντες επενδυτές Insight Venture Partners και Burda Media.

«Η έντονη δυναμική μας ανάπτυξη σε συνδυασμό με ένα υγιές οικονομικό προφίλ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών εταιρειών. Αποφασίσαμε να μην διαφοροποιήσουμε τις τιμές και να επικεντρωθούμε στην επιλογή νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου και βρήκαμε έναν εξαιρετικό συνεργάτη στην Sprints Capital», δήλωσε ο Thomas Plantenga, Διευθύνων Σύμβουλος της Vinted.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 9 αγορές, με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στη Γαλλία, όπου κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 80% στην μεταπώληση ρούχων σε ενήλικες και παιδιά. Η Vinted λειτουργεί γραφεία στο Βίλνιους, το Βερολίνο, τη Βαρσοβία και την Πράγα, με μια ομάδα απο περισσότερα από 200 άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις