Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WayRay: 80 εκατ. δολ. από Porsche, Hyundai, Alibaba

Η Ελβετική WayRay ανακοίνωσε μια μεγάλη επένδυση 80 εκατ. δολ. από πολλούς και σημαντικούς επενδυτές με την Porsche να ηγείται.

Η WayRay ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχει σηκώσει πάνω από 100 εκατ. δολ. ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρίσκεται στο δρόμο να γίνει άλλος ένας ευρωπαϊκός μονόκερος το 2019.

Η WayRay έχει αναπτύξει ένα ολογραφικό σύστημα AR για το αυτοκίνητο με πλούσιες πληροφορίες για τον έξω κόσμο να προβάλλονται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενώ φυσικά δραστηριοποιείται και σε άλλους χώρους του AR, όπως στα γυαλιά.
Το σύστημα προβολής της WayRay είναι προφανώς εξαιρετικά εξελιγμένο, αν κρίνουμε από τους επενδυτές αυτού του γύρου, μια και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε όχημα και έχει εξαιρετική ευκρίνεια, μεγάλη γωνία θέασης με τις πληροφορίες να προβάλλονται στην σωστή απόσταση από τον οδηγό.

Εκτός απο Porsche, Hyundai και Alibaba σε αυτόν τον γύρο συμμετέχει το China Merchants Capital, η JVCKENWOOD και μια κοινοπραξία επενδυτικών κρατικών ταμείων της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Μεγάλο πιλοτικό της ολογραφικής συσκευής θα γίνει σε συνεργασία με την Porsche, στη πλατφόρμα καινοτομίας – accelerator «Startup Autobahn»

 

Η WayRay απασχολεί σήμερα περισσότερους από 250 εργαζομένους, ενώ η έδρα της ελβετικής εταιρείας βρίσκεται στη Ζυρίχη. Διαθέτει επίσης γραφεία στη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, ενώ θα ανοίξει εργοστάσιο και στη Γερμανία το 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις