Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tiger Global επενδύει στην Coinbase και την μετατρέπει σε “Crypto Unicorn”

Η Tiger Global πρόκειται να επενδύσει μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, Coinbase, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει την αξία της στα 8 δισ. δολ.! Mετατρέποντάς την σε “Crypto Unicorn”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, η Coinbase βρίσκεται σε συνομιλίες με την επενδυτική εταιρεία Tiger Global και τους μετόχους της σχετικά με πιθανή επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πηγές ανέφεραν ότι η Coinbase θα προσθέσει 250 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, ενώ άλλα 250 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά των μεριδίων των υφιστάμενων επενδυτών.

Η Tiger Global ιδρύθηκε το 2011 και επενδύει παγκοσμίως τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες αγορές. Πρόσφατα, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων για την Stripe.

Η Coinbase εισήγαγε ένα νέο προϊόν που ονομάζεται “Coinbase Bundle”, το οποίο υποστηρίζει ότι θα απλοποιήσει τη διαδικασία αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων. Το Coinbase Bundles είναι ένα καλάθι με πέντε κρυπτονομίσματα: Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) και Ethereum Classic (ETC) και αγοράζονται ανάλογα με την κεφαλαιοποίησή τους σε δολάρια ΗΠΑ.

Τέλος, η Coinbase έχει ανακοινώσει νέες προσλήψεις στην ομάδα της. Ο πρώτος είναι ο Jonathan Kellner, ο οποίος θα εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος της ομάδας θεσμικής κάλυψης της Coinbase και ο δεύτερος είναι ο Chris Dodds, ο οποίος θα εργαστεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις