Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποχρεώνει Netflix και Amazon να έχουν 30% ευρωπαϊκό περιεχόμενο

Netflix, Amazon και άλλες υπηρεσίες παροχής τηλεοπτικού περιεχομένου υποχρεώνονται πλέον να προσφέρουν σχεδόν 30% ευρωπαϊκής παραγωγής περιεχόμενο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα είναι υποχρεωμένες μεταξύ άλλων να χρηματοδοτούν, άμεσα ή έμμεσα, την ευρωπαϊκή κινηματογραφική παραγωγή και τηλεόραση, το οποίο πρέπει να επικυρωθεί από τα κράτη – μέλη της Ένωσης και θα έχουν περί τα δύο χρόνια για να το ενσωματώσουν στο εθνικό δίκαιο.

Μερικές από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παρέχουν ήδη κατά μεγάλο μέρος ευρωπαϊκό περιεχόμενο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει ωστόσο να το αυξήσουν προκειμένου να υπακούσουν στην νέα τάξη πραγμάτων, ενώ παράλληλα το ευρωπαϊκό περιεχόμενο θα πρέπει να αναδεικνύεται σε εμφανείς θέσεις μέσα στις πλατφόρμες.

To 2018 ο προϋπολογισμός του Netflix για ευρωπαϊκές παραγωγές αυξήθηκε στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η Amazon θα έχει σύντομα στην πλατφόρμα της τουλάχιστον 12 σειρές ευρωπαϊκής παραγωγής, έναντι μίας το 2014.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις