Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Alibaba καταθέτει ευρεσιτεχνία blockchain για παράνομες δραστηριότητες

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας blockchain το οποίο επιτρέπει σε τρίτο διαχειριστή να εκτελεί “ειδικές συναλλαγές”, όπως η ανάσχεση μιας έξυπνης σύμβασης ή η δέσμευση ενός λογαριασμού που συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το USPTO, η εταιρεία υπέβαλε την αίτηση μέσω της Alibaba Group Holding Limited, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου, τον Μάρτιο. Oι ερευνητές της Alibaba επιδιώκουν να αναπτύξουν ένα σύστημα αποτελεσματικής διοικητικής εποπτείας για όλους τους λογαριασμούς σε ένα blockchain δίκτυο, αν και το πεδίο της εποπτείας θα είναι περιορισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα περιορίσει τις συνήθεις συναλλαγές στο δίκτυο blockchain.

Η Κίνα οδηγεί τη κούρσα με το 56% (226) των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, που σχετίζονται με το blockchain, συγκριτικά με την δεύτερη θέση και 22% (91) από τις ΗΠΑ. Τον Αύγουστο, η Alibaba ανέφερε ότι συνεργάστηκε με την κινεζική κυβέρνηση για την εξασφάλιση δεδομένων ιατρικής θεραπείας μέσω blockchain στην ανατολική Κίνα, επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους γιατρούς να έχουν άμεση πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των ασθενών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις